Kedves józsefes közösség! Tisztelt szülők!

👨‍🏫A csíkszeredai József Attila Általános Iskola tantestülete megkezdte az otthoni tanulás feltételeinek a megteremtését a felfüggesztési időszak előreláthatóan április 22-ig terjedő időszakára. (Ezt a hivatalos értesítések alapján még pontosítjuk.)
🤓Minden évfolyamon, minden osztályban osztálytanítóink, osztályfőnökeink és szakos tanáraink tanulói vagy szülői online közösségeket hoznak létre, online tanítási-tanulási eszközöket alkalmaznak, internetes vagy más kommunikációs csatornákat létesítenek annak érdekében, hogy biztosítsák tanítványaink kellő felzárkóztatását ebben az időszakban.
👩‍👩‍👧‍👦Kérjük, beszéljék meg gyermekeikkel a tantárgyak vagy osztályok szintjén azonosított új helyzeteket, segítsenek a diák-pedagógus kommunikációban, illetve támogassák gyermekeiket az otthontanulási folyamatban. A helyzet különlegességére való tekintettel, nagy tisztelettel és szeretettel kérjük kedves tanítványainkat és szüleiket, hogy törekedjünk az eredményes, hatékony és építő jellegű együttműködésre pedagógusainkkal, hisz ez a helyzet nem csak otthon a virtuális padban ülőknek, hanem a virtuális katedránál állóknak is szokatlan, újszerű.
👩‍🏫Bátorítjuk ezért Önökön keresztül diákjainkat, de magunkat is az otthontanulás 12 pontjának betartására:
👉1. Pozitív hozzáállás – minden az előrehaladást szolgálja, fel a fejjel együtt sikerülhet!
👉2. Humor – jókedv – mindig arról álmodtunk, hogy otthonról tanuljunk/dolgozzunk… Most itt van. 🙂
👉3. Kíváncsiság – nyitottság. Elvégre ez egy új tanulási-tanítási helyzet.
👉4.Együttműködés – egymással, tanáraitokkal, mert akkor meglesz az eredménye.
👉5. Felelősségteljesség. Legyen fontos mindez, hisz ebben az időszakban az a kívánságotok teljesült, hogy ne legyenek a felnőttek a nyakatokban, mégis teljesíteni kell a saját magatok érdekében.
👉6. Önállóság – az élet egy jó leckét ad ezáltal. Meg kell tanulni így (is) tanulni.
👉7. Kitartás és aktivitás – ne adjátok fel. Aludjatok sokáig, de végezzétek napi rendszerességgel a feladataitokat, amit a csoportokon, online felületeken keresztül kaptok tanáraitoktól. Mozogjatok is egy picit kint a szabadban, sétáljatok, kocogjatok.
👉8. Alkalmazkodás. Tegyetek meg mindent az új tanulási helyzetekhez való alkalmazkodásért. Immár lehet használni az okos kütyüket tanulásra.
👉9. Elmélyülés – lassítás. Találjatok időt ebben az időszakban a pihenésre, relaxálásra is.
👉1o. Kezdeményezőkészség – találjatok időt olyan dolgokra is, amire mostanig nem volt időtök. Barkácsoljatok, olvassatok érdekes dolgokról, mindent amiben kedvetek telik.
👉11. Rugalmasság és kreativitás. Hiszünk abban, hogy kellő rugalmassággal és kreativitással sikerül áthidalni minden akadályt ebben az időszakban.
👉12. #maradjotthon Nem lesz egyszerű, de felelősségteljes és biztonságos minden bizonnyal.

🌳🧡🙂Jó kedvet és jó egészséget mindenkinek! 🌳🧡🙂