A SUPREM Erasmus+ projekt keretében a József Attila Általános Iskolából 6 tanuló és két kísérő tanár vett részt tanulói mobilitáson 2022. június 6-10 között Perugiában, Olaszországban a partneriskolák (az olasz Istitutio Comprensivo Perugia 2, valamint a magyarországi Maroslelei Általános Iskola) diákjaival együtt. A gyerekeknek változatos programokban volt részük, nemzetközi csapatokba szerveződve folyamatosan együttműködtek társaikkal, gyakorolták az angol nyelvi kompetenciákat, lelkesen teljesítették a rájuk bízott feladatokat.

A tábor során a csapat megismerte Perugia nevezetességeit, POST természettudományi múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, felfedezték a Trasimeno-tó környékét csapatverseny keretein belül. A workshopok a CULT nevezetű helységben zajlottak, itt mutatták be a prezentációkat, társasjátékoztak, megbeszélték a táborban tanultakat, megosztották személyes tapasztalataikat. Betekinthettek az olasz konyha rejtelmeibe is ahol elsajátították egy-két speciális tészta készítésének fortélyait. Ellátogattunk Assisibe, Rómába, valamint a tengerpartra is.

Mindenki nagyon jól érezte magát, barátságok alakultak ki, az együttlét alatt jobban megismerhették egymást, az életvezetési kompetenciáik fejlődtek úgy programon belül, mint a kötelező programon kívül.