1956 megünneplés

„Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelent.” (József Attila)
Tanintézményünk jelmondata a mindennapokban velünk van, de az október 23-hoz hasonló, különleges súllyal és fontossággal bíró Nemzeti Ünnepeken össztartó és megtartó lángként lobog szívünkben és lelkünkben. 1956 megünneplése közel két évtízedes hagyományra tekint vissza iskolánkban, amikor színpadi, közösségi, történelmi-irodalmi témájú programokkal idézzük fel elődeink, a még mindig köztünk járó hősök szabadságvágyát, áldozatvállalását.
Ehhez a hagyományhoz híven iskolánk diákjai és pedagógusai történelmi plakátkiállítással és rövid megemlékezéssel adóztak az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei és hősei emlékének.
Az iskola sportpályáján megrendezett ünnepségen Kedves Tihamér, igazgató köszöntötte a józsefes közösséget, majd Péter Endre, igazgatóhelyettes az 1956-os forradalomárok szabadságért folytatott küzdelmeinek fontosságáról beszélt.
Beszédében kihangúlyozta:
„Az ’56-osoknak köszönhetjük, hogy a történelem sötét óráiban, megőrizhettük a tartásunkat, felemelhettük a fejünket, mert ha titokban is, de volt mire és volt kikre büszkének lenni. Az ’56-osok győztek, mert ránk, utódaikra nem az emberi gyengeséget, nem a meghasonlást, hanem a bátorság és a hősiesség nagyságát hagyták örökül.”
Ezt követően András Hunor, 8. A osztályos tanuló, Márai Sándor – Mennyből az angyal c. versét szavalta el.
A rendezvény végén a résztvevők megtekinthették az 1956-os forradalom és szabadságharc budapesti eseményeit bemutató történelmi plakátkiállítást.
Az ünnepség szervezésében még közreműködtek: Bogács Nóra, magyartanár és Bencze Mária, történelemtanár.