Közlemény az iskolakezdés és az oktatási program megszervezését illetően.

A József Attila Általános Iskola Vezető Tanácsa elsősorban nagy tisztelettel megköszöni tanítványaink szüleinek az iskola pedagógusai és vezetői iránt tanúsított bizalmát, türelmét, megértését, segítségét és segítő szándékát. Biztosíthatjuk, hogy az elmúlt másfél vagy akár két hónapban iskolánk vezetősége az ellentmondásos intézkedések, rendeletek, oktatásszervezési és oktatáspolitikai nyilatkozatok zűrzavaros világában igyekezett a tanév megfelelő kezdése érdekében kézzelfogható, működő és biztonságos megoldásokat keresni, találni és kidolgozni.
☝️Tekintettel a járványügyi intézkedések (az oktatási és egészségügyi miniszterek közös, 5487/1494-es számmal 2020. augusztus 31-én kiadott rendelete) előírásaira, illetve a Testvériség sugárút 20. szám alatti iskolaépületünk felújítási kivitelezés alatti állapotára a 2020-2021-es tanév oktatási programtervezetét két időszakra strukturálhatjuk: a SZEPTEMBER-OKTÓBER időszak és a FELSŐ ÉPÜLET TERMEINEK ÁTVÉTELÉTŐL SZÁMÍTOTT időszak.
➡️A. A SZEPTEMBER-OKTÓBER időszak fontosabb tudnivalói:
▶️1. ÜNNEPÉLYES TANÉVKEZDÉS
Szeptember 14-én tanévnyitó ünnepélyt szervezünk két felvonásban. Tekintettel a sürgősségi állapot szabályaira rendezvényeink résztvevőinek létszámát legtöbb 500 főre korlátozzuk, illetve előírjuk a kötelező maszkviselést és/vagy a kötelező 1,5 méteres biztonsági távolság betartását.
👉A tanévkezdési ünnepélyek tervezett programja:👇
👉9.00 – 10.00 – Előkészítő, I. és II. osztályok, illetve Puzzle-csoportjaink. A rendezvényen kizárólag az előkészítősök, illetve az autista csoportjaink diákjainak szüleit (anya és/vagy apa, hivatalos gyám) áll módunkban fogadni. A rendezvényt iskolánk Facebook oldalán élőben közvetítjük.
👉11.30 – 12.30 – 3.-8. osztályok – A rendezvényen sajnos szülőket nem áll módunkban fogadni. A rendezvényt iskolánk Facebook oldalán élőben közvetítjük.
⚠️Fontos: A tanévkezdési ünnepélyek helyszíne tanintézményünk felső épületes sportpályája. A bejárat a Kisherceg napközi felöli udvarbejáraton keresztül lehetséges. Kérjük, pontosan érkezzenek, ne jöjjenek korábban.
👉13.30 – József Attila, mi vagyunk! – évfordulós ünnepély. A gyermekköltő, József Attila bronzszobrának avatása. Résztvesznek: a diákok osztályvezetők által nevesített képviselete, iskolánk pedagógusai, volt munkatársak, meghívott vendégek, elöljárók.
▶️2. AZ ISKOLAI PROGRAM RÉSZLETEI – szeptember 15-től kezdődően.
🧡Elemi osztályok:👇
Az ÖSSZES ELEMI osztályunk délelőtti váltásban, órarend szerinti programon vesz részt a biztonsági eljárások betartásával az alábbiak szerint:
👉– Előkészítők, I. osztályok, illetve a II. SbS, IV. SbS, IV. A és IV. D – a Miron Cristea utcai épületünkben, eltolt kezdési programmal reggel 8.00, illetve 8.20-as kezdéssel. Részletek a szülői értekezleteken.
👉– A többi elemi tagozatos osztály és a speciális integrált Puzzle csoportjaink – előre meghatározott, előkészített külsős helyszíneken. Részletek a szülői értekezleteken.
🧡Felső tagozatos osztályok (5.-8. osztályok):👇
👉– 8. osztályok – a Miron Cristea utcai épületünkben, eltolt kezdési programmal reggel 8.30-tól.
👉– 5., 6. és 7. osztályaink – hibrid (vegyes) oktatási rendszerben, amely órarend szerinti rendszerben kombinálja a SZABADTÉRI (felső épület sportpályáján) és az ONLINE rendszerű oktatást (Google Classroom, Google Meet és további feladatvégzési-értékelési applikációk alkalmazásával). Tervezzük a programot kibővíteni délutáni OSZTÁLYTERMI (vizsgatantárgyak) felkészüléssel is. Részletek a szülői értekezleteken.
➡️B. A FELSŐ ÉPÜLET TERMEINEK ÁTVÉTELÉTŐL SZÁMÍTOTT időszak.
☝️Az építővel és a beruházás megrendelőjével (Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala) jegyzőkönyvbe foglalt és elfogadott határidők szerint a Testvériség sgt. 20 szám alatti épületünk belső tereinek (tantermek, mellékhelyiségek és folyósók) szintenként történő átadása előreláthatólag október közepéig, kedvezőtlen esetben október végéig megtörténik.
▶️Ezt követően, amennyiben a járványügyi helyzet nem súlyosbodik:
👉– Az alsó épület elemi osztályai a Miron Cristea utcai épületünkben folytatják az osztálytermi oktatási programot.
👉– A felső épület elemi osztályai, illetve a tanintézményünk teljes felső tagozata (minden 5.-8. osztálya) a Testvériség sgt. 20. sz. alatti, immár felújított épületünk nagy 55-72 négyzetméteres osztálytermeiben folytatják a normális oktatási programot.
⚠️Megj. Ebben az időszakban az alsó épületben is, és a felső épület osztályai is évfolyami, eltolt kezdési időpontokkal működnek majd.
⚠️A járványügyi vészhelyzet lejárta után az épületek közötti visszarendeződések opcióját az iskola vezetősége újratárgyalja az érintett szülői közösségekkel.
⚠️További konzultációk érdekében az iskola vezetősége, hétfőn, 14.30 órai kezdettel iskolai szülői bizottsági egyeztetést tart, amelyre minden osztály egy szülői bizottsági képviselőjét hívta meg.
⚠️Ezt követően a hét minden napján szabadtérben vagy iskolánk dísztermében osztályszintű szülői értekezletek zajlanak a tanév legfontosabb információinak átadása érdekében.
👍Bármilyen kérdésük van, kérjük az osztályszintű szülői értekezleteken tegyék fel, forduljanak osztályvezető pedagógusaink, iskolánk vezetősége fele bizalommal.
🧡🌳😊Köszönjük szíves együttműködésüket, támogatásukat.