• Magyar
 • Română
 • English
 • Debreceni Epreskerti Általános Iskola

   

  Testvérkapcsolatunk ezzel az iskolával a 2000-es évek elején kezdődött, amikor egy küldöttség érkezett Szabó Gyula igazgató úr vezetésével, és azzal a kéréssel kerestek meg, hogy ha lehetséges szeretnének egy csíkszeredai iskolával kapcsolatot teremteni. Azután már többször is meglátogattak minket, és a mi iskolánk pedagógusai is voltak ott, együtt gyerekkel és szülőkkel.

  Az Epreskerti Általános Iskola Debrecen legfiatalabb tanintézménye, 2001 augusztusától működik önálló intézményként. A város délkeleti részében található, egy kétszintes, teljesen felújított épületben. Udvarán egy korszerű játszótér, kézilabdapálya és kosárlabdapálya található.

  Hagyományos módszerrel folyik az oktatás, és 9 napközis csoportot is foglalkoztatnak. Kiemelten helyet kapott az idegen nyelvek – angol és német – oktatása. Jól felszerelt számítógépes termeik vannak, a tanulók számára lehetséges a világhálós kapcsolat is.

  A tanulólétszámuk 323 fő, amely egy kicsit kevesebb mint a József Attila Általános Iskola Miron Cristea utcai épületében. Az iskolában 16 tanulócsoport működik, évfolyamonként két osztállyal. A 33 pedagógus magas színvonalú, igényes munkával, családias, szeretetteljes légkörben tanítja a gyerekeket, 9 technikai alkalmazott segíti még ezen kívül az iskola működését. Mindezekről meggyőződhettünk ottjártunkkor. jelenleg az „Ökoiskola” címet nyerték el, és e program keretén belül lehetőség adódik a bio- és környezetbarát gazdálkodásra.

  Debreceni barátainkról többet tudhat meg itt.